keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Della & Nikki

Alkuvuodesta esittelin täällä blogissa jalostuslupat eli toisin sanoen kaikki madat, isabellat ja edellämainittujen värien viittakuviolliset kanit. Näiden lisäksi meillä asuu myös kaksi muuta neitosta: Della ja Nikki!

Aloitetaan vanhimmasta ja siitä kaikkein rakkaimmasta eli Dellasta! Della on the very first one ja syypää tähän kanihulluuteen. Neiti on väriltään ruskea viittakuvio, joskin melko vajaa sellainen. Della täytti tänä vuonna kolme eli se on syntynyt vuonna 2010. Della on luonteeltaan erittäin omanarvonsa tunteva ja melko kipakka. Omaa häkkiään se puolustaa hampaat irvessä, mutta häkin ulkopuolella se on oikein mukava. Vaikka neiti onkin välillä hiukan äksy, kaikki hoitotoimenpiteet kuten kynsienleikkuut käyvät kuitenkin helposti. Della on saanut (vaikkei sitä kukaan usko xD) petissä käsiteltävyydestä 19,5p! 

Dellan kanssa kierreltiin vuoden verran peteissä, mutta kanimäärään lisääntyessä Della on ollut usein se, joka on saanut jäädä auton tilanpuutteen takia kotiin. Pitäisikin ottaa matami nyt mukaan johonkin näyttelyyn, kun se menee jo sennuihin! :o Petteilyn lisäksi Dellan kanssa ollaan kisattu esteillä. Alle puolessa vuodessa neiti klassautui molempiin kv'siin, mutta sitten iski rimakauhu eikä sen jälkeen hyppiminen oikein enää innostanut. Dellalla plakkarissa yksi voitto, josta ollaan kyllä vieläkin ylpeitä.

Kanilan maskotti ja ainoa pystykorvainen jänökki on Nikki. Nikki on rodultaan pienihopea ja väriltään niinkin erikoinen kun kaneli. Olin pitkään haaveillut/suunnitellut pystykorvaista kania, mutta mikään rotu ei oikeen tuntunut oikealta. Mielessä pyöri holskit, risteytykset, hermut... Pikkuhopsukin oli joskus mielessä, mutta lopullisesti ihastuin tähän pikkuiseen, kun näin siitä kuvan. Ja en ole kyllä rotuvalintaani kertaakaan katunut! Holski ei oikein enää tunnu omalta, mutta hermu ja jonkinlainen risteytys meillä tulee varmasti joskus asustelemaan. Nikki on maailman lutuisin, mutta osaa myös olla omapäinen. 

Nikkin kanssa ollaan jonkin verran kierrelty peteissä, mistä parhaat pisteet on 95p. Nikkillä on lisäksi lkv-sijoituksia ja muutama kuma. Petteilyä olisikin Nikkin kanssa tarkoitus jatkaa, kunhan tuo pitkään neitiä vaivannut murkku helpottaisi. Nikkillä on erinomainen ja hyvinpalautuva turkki sekä hienot lihakset, joten petteilemään olisi mukava neidin kanssa lähteä. Lisäksi viime syksynä tutustuimme esteisiin, joten ties vaikka Nikki joskus nähtäisiin estekisoissakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti