torstai 23. helmikuuta 2012

vauvojen odotusta

Aika on kulunut super nopeasti niin, että tänään on Freyan tiineydessä jo 26 pvä. Ensimmäiset kolme viikkoa olin aika epävarma, että olisi tiineenä, mutta nyt viimisen viikon aikana vatsan kasvu ja kaivaminen kertoisivat siitä, että poikasia saattaisi olla tulossa. (: Poikaset syntyvät todennäköisimmin tiistaina jolloin on 31 kantopäivä. Toivon vaan, että ei menisi 32 päivään, koska silloin on karkauspäivä eli 29.2. :D Näin ollen "oikea" synttäripäivä olisi vain neljän vuoden välein. ;)

odottava äiti
maha 26vrk
Dolan poikaset täyttivät viime tiistaina jo 10 viikkoa! :o Viime sunnuntaina ensimmäinen pikkuinen lähtikin kohti omaa kotiaan, Nokialle. Pienempi isabellapoikanen - Azalea sai kutsumanimekseen Hilma. Hyvin on kuulemma pikkuinen kotiutunut ja ollut reipas pikkuinen <3
Toinen lähtevistä lapsista, Actinia eli Vinja lähtee ensi maanantaina. Pikkuisen uusi koti on tässä aivan lähellä, Espoossa. (: Eli Vinjaa tulen varmaankin jatkossa usein näkemään. Vinjalla oli n. kuusiviikkoisena alahampaat toistensa kanssa ristissä, mutta nyt kymmenviikkoisena hampaat ovat taas siististi oikeassa purennassa. Alkuajan purentaviasta johtuen Vinjan jalostuskäyttö on kuitenkin unohdettu eli se ei ole menossa sijoitukseen. Näin ollen Freyan mahdollisista naaraspoikasista koitan saada jonkun tytön sijoitettua.

Azalea lähtöpäivänä
Vinja 10vk
Eilen lähti postiin JV'n ilmot, jonne lähtee taas mukavasti kaneja mukaan. Ainoat kotiin jäävät ovat Della ja Freya, jolla pitäisi olla silloin lapset hoidettavana. Dola ja Tinka menevät A'han. Pitääkin tarkkailla, ettei Tinkan paino nouse tuosta yhtään. Painoi viimeksi kun punnitsin n. 1,85g ;) Dola taas, huoh.. Poikueen syntymän jälkeen painoa oli reippaasti päälle 1,6kg, mutta nyt alkuviikosta punnitessani painoi taas hädin tuskin 1,45kg. Toivoa sopii, ettei paino tuosta enempää laske. Dola ja mukulat ovat saaneet nyt joka päivä sekä tuoretta että 2dl Rabbit Royale + Primo II sekotusta. Painoa saisi siis tulla, mutta ei leukista, kiitos! Muuten Dola on kyllä hyvässä massassa eli ei laiha, mutta ilmeisesti se on vain niin pienikokoinen luppa. Sinda taas on oikea jättiturilas! Ikää sillä on siis nyt 2,5 kuukautta ja painoa jo 850g! :o Saa nähdä kuinka iso siitäkin tulee.. ;)

JV'seen petteilemään lähtee ennätysmäärä eli peräti viisi kania! Sinda, Enmy, Tinka, Dola ja Greetta. Sinda ja Enmy ovat tuolla vielä babyjä eli niille pisteodotukset ei ole kauhean korkealla. Kunhan haetaan vain kokemusta näyttelyissä olosta. Greetalta voisi odottaa ehkä parhainta suoritusta. Se ei edelleenkään ole parhaassa mahdollisessa massassa poikasten jälkeen, mutta käsiteltävyys on kyllä kympin luokkaa! Ja tassut jostain ihmeelliseestä kyvystä johtuen hohtavat aina valkoisina! Tosin minun tuurilla kaikki kanit ovat kaameassa karvanvaihdossa näyttelyn aikaan ja puolet joutuu jäämään pois. Sinda ja Enmy kuitenkin vaihtavat jo vauvaturkkia pois eli niillä saattaisi kuukauden päästä vaihto olla jo lopussa.

Greetta ei selvästikään saa ruokaa, kun pitää lunta syödä
Keväällä on edessä Tinkan astutus norjantuonti-uros Norbertilla, estetreenit 11.3, vuoden ensimmäiset estekisat Dellalla ja Dolalla PetExpossa ja Greetan sijoituspoikue jossain vaiheessa kevättä/kesää. Kovasti on mielessä pyörinyt myös, että Dellan voisi nyt keväällä steriloida. Jos hormonihöyryt vähenisivät ja samalla myöhemmän iän kohtutulehdusriskit yms. häviäisivät. Pitää muutamilta eläinlääkäriasemilta kysellä hinta-arviota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti