keskiviikko 8. elokuuta 2012

aina kaikki ei ole täydellistä

Tälläisinä hetkinä sitä melkein unohtaa miksi sitä omistaakaan kaneja. Kaksi kania kaivaa 24/7 ja osa nuorisosta murkkuilee. Dolalla ja Sindalla tuli tänään täyteen kolme viikkoa ensimmäisestä astumispäivästä. Reilu viikko pitäisi siis kestää vielä tuota jatkuvaa kaivelua. Tänään siivouksen yhteydessä laitoin molemmille pesämökit, vaikka tuskin kumpikaan rupeaa pesää väsäilemään vielä viikkoon. Seuraavan siivouksen yhteydessä voisi molemmille laittaa vielä ylimääräistä heinää ja olkea. Toiveissa on erityisesti ulkomuototasoisia madagaskar viittakuviota. Kotiin olisi jäämässä naaraspoikaset molemmilta ja mahdollinen mada vk uros menisi sijoitukseen. Naaraita on myös mahdollista sijoittaa mikäli vain sopiva ja yhteistyöhaluinen koti löytyy. Laittakaapa siis viestiä, mikäli madalapsonen kiinnostaa ;)

Kaivelun lisäksi nuoret kanit ovat ruvenneet murkkuilemaan. Pahin on Nikki, joka ärisee jos ei ole jostain samaa mieltä. Kertakaan se ei ole kuitenkaan yrittänyt purra. Murkkuilua on havaittavissa myös Enzolla, joka on päättänyt, että koskeminen ei ole aina niin kiva juttu. Häkistä pois ottaminen on tosin ainoa tilanne, jossa poika on ruvennut aristelemaan kosketusta. Muuten sylissä se on oikea löllykkä! Skittyllä ja Novalla ei vielä suurempaa murkkua ole esiintynyt.

Muut kanit elelevät normaalia arkea lähinnä syöden ja ulkoillen. Tinka, Freya ja Minya tulevat edelleenkin mainiosti toimeen keskenään ja ovat kyllä suloisia maatessaan yhdessä läjässä. Niitä on nyt kevyesti hypytetty ja varsinkin Minya on loikkinut hienosti. Della on myös parantanut ja hyppii kevyesti kv-esteitä. Yhdet estekisat ovat tiedossa reilun viikon päähän, mutta mukaan lähtijät ovat vielä hiukan auki. Muutama olisi tarkoitus ottaa helppoilemaan ja ehkä Della pitkästä aikaa yrittämään kv'tä. Esteilmon lisäksi pitää kohta postittaa Pinan elonäyttelyn ilmot. Mukaan tulevia kaneja en ole juurikaan miettinyt. Todennäköisesti mukaan lähtee ainakin Nikki ja Enzo. Muita mahdollisia ovat Skitty, Gretu, Minya, Nova.. Näyttelyä odotan innolla, koska siellä nään pitkästä aikaa sijotuspoju Bucan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti