tiistai 16. lokakuuta 2012

Esittelyssä Dola

Ajattelin nyt alkaa kirjoittelemaan täällä esittely-postauksia normikuulumisten välissä. Tarkoitus olisi kerran viikossa saada esittely yhdestä kanilan asukista. Nyt ensimmäisenä on vuorossa Dola! Laittakaahan kommenttia, mistä kaneista haluatte esittelyitä! :)

Averell
C. Jonna Salonen
Averell eli tutummin Dola on pitkään ja hartaasti odotettu kanityttö. Dolan odottelu alkoi oikeastaan jo marraskuussa 2010, ennen kuin edes Rositaa, Dolan äitiä, oli astutettu. Olin pitkin syksyä katsellut Petsiessä Luckyn, Dolan isukin, kuvia ja ihastunut poikaan täysin. Se oli (ja on vieläkin) yksi hienoimmista näkemistäni luppapojista. Jossain vaiheessa aloin juttelemaan Jonnan kanssa ja sain kuulla, että Luckylle ja Rositalle oli suunnitelmissa lapsia alkuvuodeksi. No sen suurempia miettimättä varasin heti poikueesta isabella/isabella vk naaraan. 

Rosita astutettiin joulukuun alussa ja siitä alkoikin piinava kuukauden odotus. Pitkän odotuksen jälkeen Rosita synnytti 5.1.11 neljä poikasta, joista yksi oli viittakuvio ja loput yksivärisiä. Jonnan kanssa pähkäiltiin pari ensimmäistä viikkoa, että pakko siellä on olla edes yksi naaras. Ja olihan siellä, juurikin se yksi ja ainoa. Ainokainen naaras sain viralliseksi nimekseen Averell ja kutsumanimi "Dola" tytöllä oli valmiina jo lähes sen syntymästä asti. 
Dola kotiutui 6.3 Pornaisten näyttelystä. Tyttö osallistui myös pettiin, mistä se sai 92,5p ja oli tuomarin suosikki. Dola esitteli pöydällä melkoisia loikkia ja tuomari sanoikin, että tästä kanista tulee vielä estekani. Sittemmin Dolan hyppyinto on kuitenkin ollut hieman ailahtelevaista..

Heti Dolan tullessa oli selvää, että tytöstä tulee näyttely- ja jalostuskani, mikäli vain luonne ja ulkoiset ominaisuudet siihen soveltuvat. Niimpä ensimmäisenä vuonna kierrettiin melko paljon sekä ulkomuodoissa että peteissä. Dolan ensimmäinen ulkomuoto oli Raisiossa, josta karvanvanvaihtoinen ja keskenkasvuinen kakara sai ihan kunniotettavat 91,5p. Samana vuonna Dola sai vielä kaksi kertaa 92p. Yksi ongelma Dolalla on aina ollut, mistä johtuu se miksi se ei ole saanut parhaimpia pisteitä sitten nuorten luokkien jälkeen. Nimittäin paino. Dola on aina ollut erittäin pienikokoinen ja painoa on ollut viimeisillään tiineenäkin vain n. 1600g. Kerran painoa oli 1,41kg, jolloin Dola saikin pisteitä 93p. Tyttö on kuitenkin rekattu 92p, jotka se sai liian kevyenä Pyhtäältä elokuussa 2011. 
Peteissä ollaan Dolan kanssa kierrelty melko paljon. Dola ei ole saanut mitään huipputuloksia, mutta kyllä kumia ja muutamia lkv-sijoituksia tytöltä löytyy. Dolan parhaimmat pisteet petistä on muistaakseni 94,5p, jonka se on saanut kaksi kertaa. Dolan kanssa on ollut mukava kierrellä näyttelyissä, sillä se ottaa asiat rennosti, eikä turhista stressaa. Tulevaisuudessa Dolaa näkee varmaankin silloin tällöin petteilemässä.

Dola on saanut tähän mennessä kaksi poikuetta, jotka se on hoitanut superhyvin. Dola on ollut poikasille huolehtiva emo, turhia kuitenkaan stressaamatta. Molemmista poikueista on jäänyt kotiin yksi naaras. Tällä hetkellä Dola asuukin tyttäriensä Sindan ja Syran kanssa. 
Esteilyä ollaan harjoiteltu Dolan kanssa pienestä asti, mutta olemme vain pari kertaa käyneet kisailemassa, kerran epävirallisissa ja kerran virallisissa. Dolalla ei oikein into riitä vieraassa paikassa hyppimiseen, joten kauhean useasti ei tyttöä estekisoissa näe. 
Tulevaisuuden suunnitelmissa on viettää lähinnä kotipupun elämää ja käydä silloin tällöin petteilemässä tai estekisoissa. Tällä hetkellä Dolalle ei ole enää suunnitteilla uusia poikueita. Tarkoitus olisi nyt vain elää lemmikkipupun elämää ja pitää tyttäret kurissa. ;)

Kokonaisuudessaan Dola on mitä mainion kani ja erittäin rakas pikkuraketti. Se on luonteeltaan erittäin tasapainoinen ja ihmisrakas, juuri sellainen millainen kääpiölupan pitäisikin olla. Toivottavasti meillä on edessä vielä monen monta yhteistä vuotta <3

p.s. jos jotakuta kiinnostaa, niin Dolan madagaskar viittapoika on vielä kotia vailla ;)

2 kommenttia:

  1. :) On ihanaa kun ekan poikueen melkeen jokainen kani sijoittui niin lähelle tai sitten niin tutuille ihmisille että niistä kuulee paljon kuulumisia ja niitä näkee aika paljon <3 Ihana postaus.

    VastaaPoista
  2. Kiitti<3 Dola on kyllä yks mun rakkaimmista kaneista :3

    VastaaPoista