maanantai 26. maaliskuuta 2012

JV ja muuta juttua

Nyt on sitten Suomen suurin kaninäyttely koettu! Lauantaina suuntasimme aamuvarhain auton nokan kohti Tamperetta tai tarkemmin Ylöjärveä ja Teivon ravirataa. Perillä olimme yhdeksän aikoihin ja pari ensimmäistä tuntia meni poukkoiluun: uml-kanit häkkeihin, vedet, pettikanit oikeille paikoilla ymsyms. Mitenkään erikoisen hyviä pisteitä ei tällä kertaa herunut, kaikki kanit kun vaihtavat kivasti karvaa. Ulkomuodossa Dola oli taas liian kevyt. Huoh! Niinpä painon lisäksi pisteitä lähti rotuleimasta kommentilla pieni. Pisteet olivat huonoimmat ikinä eli 90,5p. Tinka taas yllätti tuolla huonolla ja pölisevällä karvallaan. :o Sai tuomarilta 93p! Tullaan tulevaisuudessa rekkamaan siis pistein 5-19-37-9-9-9-5 = 93p.

Petti meni vähän niin ja näin. Kuitenkin näin kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen.
Tinka 93p
Dola 92,5p
Sinda 91,5p + kuma
Enmy 92p + lkv5
Greetta 93,5p

Näyttelyn aikana tuli hengailtua useammankin henkilön kanssa. Kiitos kaikille mahtavasta seurasta! <3 Greetta lähti tuolta Jonnan matkaan vauvapuuhiin ja palailee kesän aikana. Tinka myös yritettiin astuttaa, mutta eipä yhtään onnistuneen näköistä astumista tapahtunut. :( Katsotaan nyt, mutta luulen, että joudutaan uusimaan Expossa. Uusi asukaskin kolmen kuukauden ikäinen madagaskar vk naaras Minya muutti tänne Espooseen. (: Suloinen tyttönen, joskin vähän arka vielä, mutta eiköhän se siitä. Minyan saapumisen ja Greetan lähtemisen takia asumisjärjestelyt vähän muuttuivat. Dola muutti Greetan entiseen 120cm häkkiin ja Minya Sindan ja Enmyn kanssa 160cm häkkiin. Nuoriso on toistaiseksi ihan ok'sti elellyt yhdessä. Sinda on vähän pomotellut puolta pienempiä madatyttöjä, mutta äsken ruokiessani ne kaikki tulivat sulassa sovussa syömään. <3 Toivottavasti tulevat jatkossa hyvin toimeen!

näitä häkkejä on nykyään siis kaksi
 Kanilan ulkoasu on nyt kevään aikana muuttumassa, kun pöydät on tarkoitus kantaa pois ja saada lisää häkkitilaa. Eilen kävinkin hakemassa toisen kolmikerroksisen tehdashäkin, joka pitäisi muutaman viikon päästä saada mahdutettua kanilaan. Häkkejä on siis tulevaisuudessa 160cm, 3x 140cm ja 7x120cm eli yhteensä 11 häkkiä!! :D Tila on kyllä tarpeen, sillä poikueita on täksi vuodeksi suunnitella useammalle naaraalle. Tinkan poikasten jälkeen on suunnitelmissa Dolalle sinisiä vauvoja kesän aluksi... Asia on tosin vielä puoliksi mietintäasteella. Pitää katsella urosvaihtoehtoja. ;) Loppukesäksi/syksyksi tulee sitten vauvoja ainakin Sindalle. Ensi talvena astutellaan sitten Enmy ja Minya. Loppuun vielä eilen otettuja kuvia kaikista kaneista:

Freyan pojat 3vk5pv
varattavissa Bribón
varattavissa ylihienopoju Bucanero
Della
Dola
Enmy
Freya
Minya
Sinda
Tinka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti