perjantai 16. maaliskuuta 2012

kevättä ilmassa

Paljon on tapahtunut tässä viimeisen parin viikon aikana, mutta en ole ehtinyt/jaksanut/muistanut tulla kirjoittelemaan niistä tänne blogiin. Aloitellaanpa poikasuutisilla.
Freyan kaksoset syntyivät parisen viikkoa sitten tiistaina. Molemmat vauvat voivat oikein paksusti ja avasivat silmänsä 13vrk ikäisinä. Sukupuoleltaan lapsoset ovat uroksia ja molemmat ovat varattavissa. Pojat sopivat lemmikeiksi, jalostukseen, näyttelykavereiksi ja mahdollisesti myös esteille. Ykkönen Bribón on rauhallisempi ja harkitsevampi, kun taas kakkonen Bucanero on oikea ADHD-lapsi. Ihania pusuttelijoita molemmat <3
Seuraavat poikueet ovat meillä melko madagaskar-voittoisia, joten jos isabella-poikanen kiinnostaa niin kysy ihmeessä! :D

Seuraava poikue syntynee Tinkalle toukokuun lopussa. Odotettavissa on pelkkää madagaskaria. Tästä poikueesta mahdollinen naaras jää kotiin. Loppukesäksi/syksyksi on suunnitteilla useampia poikueita, kun noita nuoria naaraita olisi tarkoitus astutella elokuun alussa. Väriskaala on todennäköisesti isabella, madagaskar ja sininen + madagaskaria pitäisi syntyä myös vk'na.
Bribón
Bucanero
 JV'kin lähestyy ja mitä lähemmäs tullaan sitä pahemmin kanit vaihtavat karvaa. :/ Tinkalla on täysi vaihto menossa ja Dola on aloittelemassa. Lopullinen kokoonpano selviää todennäköisesti vasta näyttelypäivän aamuna :D Vauvat Enmy ja Sinda sekä Greetta ovat ainakin vielä hyvässä karvassa. Näyttelyyn on ilmoitettu ennätysmäärä kaneja, joten saa nähdä kuinka moni siellä pöllyää. Jv'ssä tapahtuu "kanienvaihto", kun Greetta lähtee Jonnan mukaan Forssaan ja Minya tulee meille. (: Greetta ei tosin pysyvästi ole lähdössä, menee vain Jonnalle poikasia tekemään. Gretu astutetaan jo JV'ssä lainauroksella, joten lapsia pitäisi syntyä huhtikuun lopussa. Greetan poikueen poikaskyselyt kannattaa laittaa suoraan poikueen kasvattajalle Jonnalle. Tosin mikäli haluaa tietää Greetasta niin voi toki kysyä minultakin. :) Greetta palautuu kotiin poikasten ollessa kuusiviikkoisia eli suunnilleen kesäkuun alussa, mikäli ensimmäisestä astutuksesta tärppää.

Viime sunnuntaina olimme estetreeneissä Konalassa Tinkan, Dolan ja Dellan kanssa. Osallistuimme myös epävirallisiin estekisoihin, jossa Tinka ja Della jopa sijoittuivat :D Kokonaisuudessaan olin tyytyväinen kanien hyppimiseen, varsinkin kun Dola ja Tinka olivat ensikertalaisia ja paikka oli outo. Katsellaan laitanko koko porukan Expoon hyppimään ;)

2 kommenttia:

  1. Haluisin niin ton ekan poikasen. Olis hyvää vastapainoo sähläri Vinjalle. :D

    VastaaPoista
  2. Noi pojat on kyl sählempiä, kun noi Dolan tytöt :D

    VastaaPoista