tiistai 9. huhtikuuta 2013

Muksut saa tulla

Tänään on Freyalla laskujeni mukaan 28 kantopäivä, joten muksuja pitäisi syntyä ihan lähipäivinä. Pari päivää sitten mökistä löytyi muutama karvatuppo, mutta muuta pesänrakennusta ei ole vielä tapahtunut. Tänään putsasin häkin ja lisäsin sinne kunnon kerroksen purua ja kasan heinää. Viimeksi neiti hoiti pesänteon, synnytyksen ja poikasten hoitamisen esimerkillisesti, joten toivottavasti tällä kertaakin kaikki menee hyvin. 

Tänään myös siirsin Minyan omaan häkkiin siinä toivossa, että jos se vaikka olisikin tiine. Toinen syy nyt jo erottamiseen oli Tinkan käytös. Ehkä Minya haisee tiineelle tms. minkä takia Tinka on päättänyt aloittaa voimakkaan kiiman/valetiineyden! Sillä on hirveä kaivuu-urakka menossa häkissä ja kaikki mahdollinen on merkattava, ruikkimalla tottakai. Not nice! Toistaiseksi Tinka ei ole nyppinyt karvoja tai väsännyt heinästä mitään, joten toivottavasti tuo tuosta laantuisi nopeasti. Neiti olisi tarkoitus ilmoittaa Expoon hyppimään, jotta ylimääräiset energiat saadaan suunnattua johonkin fiksumpaan. Tinka ei tosin ole hyppinyt saati nähnyt estettäkään sitten viime messujen, joten saas nähdä mitä siitäkin tulee. Tinkalle olisi muksuja tarkoitus tehdä vielä tämän vuoden aikana, mutta niiden aika on todennäköisesti vasta loppukesästä/alkusyksystä. 

PetExpoon ei ole enää kuin muutama viikko, hui! Tänään tutkailin Ramboa ja sen turkkitilanne näyttää tällä hetkellä kohtuullisen hyvältä: ei pöllyä eikä näy vaihtorajoja. Mielestäni se vaihtoi turkkia tammikuussa(?), mutta silti turkki ei oikein palaudu. Toisaalta Rambon linjassa turkki ei ole kellään ollut mikään erikoisen hyvin palautuva, poikkeuksena Minya, jolla on lupaksi superturkki. Sillä oli koko syksyn ja talven mahtavassa kunnossa oleva tuuhea ja palautuva turkki. Saa nähdä miten se muuttuu muksujen jälkeen. Bucaa näin tosiaan reilu viikko sitten ja silloin Buca ei ainakaan vielä pöllynyt. Sopii toivoa, että molemmat poitsut pitävät karvat vielä muutaman viikon päällänsä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti