sunnuntai 9. lokakuuta 2011

kanilan arki

Tässä postauksessa ajattelin kertoa tarkemmin mitä kanien tavalliseen päivään kuuluu ja miten kanini asuvat. Lisään tähän muutaman kuvan, mutta mikäli haluat nähdä enemmän kuvia, niin kannattaa vierailla kotisivuillamme tai kanieni Petsie -profiileissa. :) Elikkäs asiaan!
Kanit asuvat sisällä yhdessä huoneessa, joka on varattu kokonaan kanien käyttöön. Kanitavaroiden lisäksi huoneesta löytyy tietokone, vaatekaappi ja kirjahylly. Tinka ja Freya asuttavat Ferplastin 160cm tehdashäkkiä yhdessä. Dola asuu 120cm tehdashäkissä ja Della 140cm. Lisäksi meillä on itsetehty kaksikerroksinen tehdashäkki (140x60cm), joka on vielä toistaiseksi tyhjillään. Dellan häkin pohjalla on matto, mutta muilla käytän puruja, koska Tinka ja Freya eivät vielä osaa käyttää vessaa ja koska Dolan jalkapohjat kuluivat sen asuessa matolla.
Tinkan ja Freyan häkki
Kanit jaloittelevat viikonloppuisin ja hyvällä ilmalla ulkona suljetulla sisäpihallamme ja arkisin ja huonolla säällä sisällä kanilassa. Della, joka ei siedä muita naaraita jaloittelee yksin, mutta Tinka, Freya ja Dola ulkoilevat porukassa. 
Kanit syövät heinän lisäksi pellettejä. Perus"pellettinä" meillä toimii  Rabbit Royale- yrttiseos. Karvanlähtöaikana kaikki kanit saavat RR'n
Rabbit Royale
lisäksi Cuni Completea, jossa pitäisi olla "anti hairball"- ominaisuus. Eli siis sen pitäisi estää karvatukoksia. En kyllä usko tuohon ominaisuuteen, mutta kyseessä on kuitenkin tasokas ja hyvälaatuinen pelletti, josta ei haittaakaan ole + eri ruoka tuo vaihtelua kaneille. Rabbit Royalen lisäksi kasvavat ja muuten massaa ja painoa lisää tarvitsevat kanit syövät Primo II. Dola, joka on ikuisella lihotuskuurilla syö näiden lisäksi Genesis Alfalfaa ja kauraa. Tinka ja Freya eli "kakarat" saavat RR'n lisäksi välillä kauraa ja Primoa. Della taas syö RR'ää ja Lottieta. Heinän ja pelletin lisäksi pari kertaa viikossa on tuoreruoka-päivä, jolloin jokainen kani saa oman porkkanan sekä välillä myös jotain muuta, kuten salaattia, kurkkua tai banaania. (:
Tähän loppuun laitan vielä kanien tämän päivän painot:
Dola 1340g
Della 1931g
Freya 1501g
Tinka: 1435g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti