keskiviikko 26. joulukuuta 2012

kaksnollaykskaks

Vuosi 2012 pähkinänkuoressa!

Tammikuu
Tammikuu meni suurimmaksi osaksi Dolan poikasten kasvun seuraamiseen ja vauvoista nauttimiseen. Kuun lopussa olimme Lohjalla näyttelyssä, missä Dola ja Freya rekattiin, muksut tatuoitiin ja Freya astutettiin. 

Helmikuu
Helmikuussa Dolan poikaset lähtivät maailmaa valloittamaan, joista kotiin jäi Enmy ja Sinda. Muuten elelimme leppoista elämää ulkoillen ja esteitä treenaillen. 28 pvä syntyivät Freyan ja Luckyn isabellapojat Bribón ja Bucanero. 

Maaliskuu
Maaliskuusta mieleen jäi parhaiten Konalan estetreenit & ep. estekisat sekä JV-näyttely Ylöjärvellä. Estetreeneissä olimme Dellan, Dolan ja Tinkan kanssa. Tinka ylitti itsensä ja sijoittui molemmissa luokissa. JV'stä ei pisteitä oikein irronnut, mutta seura oli hyvää ja päivä kokonaisuudessaan oikein mukava. Greetta lähti tuolta Jonnalle poikasia tekemään (joita ei siis ikinä syntynyt xD) ja Minya kotiutui tänne päin ja muutti Sindan & Enmyn kämppikseksi. Tinka astutettiin tuolloin madauros Norbertilla. JV'ssä sain myös kuulla ensimmäistä kertaa Jennillä syntyneistä madagaskar pikkuhopsuista. 

Huhtikuu
Huhtikuussa kanila uudistui, kun sinne saatiin lisää häkkejä. Tällöin päätin myös "repäistä" ja varata itselleni edellämainitun pienihopeavauvan :3 Freyan pojat kasvoivat ja Tinka synnytti 5 madagaskaria, jotka kaikki olivat uroksia. Noista poikasista jäikin sitten Enzo-mies kotiin asustelemaan. Kuun puolivälistä pari viikkoa eteenpäin Jonnan sininenuros Leo vieraili täällä meitä ihastuttamassa. PetExpossa loppukuusta mukana oli vain pettikaneja, joiden kanssa napsittiin muutamia lkv-sijoituksia. 

Toukokuu
Toukokuussa oli kaksi mieleenpainuvaa näyttelyä Kotka ja Lempäälä. Kotkassa Dola sai viimein ulkomuodosta 93p, joihin olen erittäin tyytyväinen. Tuolta kotiutui myös erittäin odetettu kanilan ensimmäinen pystykorva Nikki. Lempäälän petissä viikkoa myöhemmin meni aivan upeasti! Kaikki viisi mukana ollutta kania saivat pisteitä 94,5-95,5! Neljä niistä ylsivät lkv-sijoituksille ja pikku Bribón oli lisäksi ensimmäinen PPK-pöydälle päässyt kanini ollen PPK7. Lempäälästä Bucanero lähti uuteen kotiinsa. 

Kesäkuu
Kesäkuun ja kesäloman alussa Skitty kotiutui Ruotsista. Kävimme kaksissa estekisoissa Myllypurossa, josta ensimmäisessä Freya ja Dola olivat hyppimässä ja toisessa olin vain hengailemassa Nikkin kanssa. Freya sai ensimmäisen klassinsa helpolta suoralta. Kuun aikana luovuttelin poikasia uusiin koteihinsa. 

Heinäkuu
Heinäkuun alussa Enmy muutti uuteen lemmikkikotiin, kun tyttö jäi aivan liian pieneksi jalostusta ajatellen. Heinäkuussa teimme myös Sindan ja Dolan kanssa reissun Ruotsiin, josta kotiutui samalla Nova. Muuten kuu kului kanien kanssa olemiseen, lämmöstä nauttimiseen ja esteiden treenailuun. Heinä-elokuun vaihteessa Greetta palasi kotiin. 

Elokuu
Elokuun alussa oli Muhniemen näyttely, jossa pettipuolella meni varsin komeasti. Nikki sai 94p ja kaksi kumaa ja Skitty laittoi vielä paremmaksi saaden 95p+kuma+lkv1+PPK4. Elokuussa olimme myös Pinan elonäyttelyssä, mistä ei kummempaa menestystä irronnut. Elokuussa kävin hengailemassa Kulosaaren estekisoissa, jonka aikana Dola ja Sinda olivat synnyttäneet. Dola sai viisi poikasta ja Sinda kolme, joista yksi jouduttiin lopettamaan muutaman päivän päästä. 

Syyskuu
Syyskuu oli surullinen kuukausi, kun kolme Dolan poikasta kuoli. Yhdellä oli niskat poikki ja kaksi muuta eivät tottuneet kiinteään ruokaan. 

Lokakuu
Lokakuussa oli Gimmojen Gisa, joka oli yksi mieleenpainuvimpia näyttelyitä. Minya sai nimittäin kyseisessä näyttelyssä ulkomuodosta komiat 94,5p+kuman! Greetta yritettiin myös astuttaa, mutta tuloksetta.

Marraskuu
Marraskuun mieleenpainuvin asia oli lemmikkimessut. Tinka sai helpolta suoralta ensimmäisen klassin ja oli samalla viides. Freya meni yhdellä ja sai toisen klassin. Enzo oli ulkomuodossa saaden 93p ja Sinda järkyttävällä turkillaan 90,5p. Buca vaihtoi myös marraskuun lopussa sijoituskotiaan. 

Joulukuu
Kauan odotetut Greetan poikaset syntyivät ja ensimmäinen poikue täytti kokonaisen vuoden. Kanilassa asuu 13 kania (+Greetan viisi poikasta). 

P.s. Huomenna tulossa kuvasarjaa kanilan tai ainakin joidenkin häkkien siivouksesta, joten pysykää kuulolla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti