sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kasvatus jatkossa


Heh, älkää pelästykö otsikkoa. Ei, en ole lopettamassa kasvatusta. Olen tässä tämän vuoden miettinyt realistisesti minkä kokoista kasvatusta tämän hetkiset tilat sallivat. Olenkin tänä vuonna hieman tyhjentänyt kanilaa ja jättänyt kotiin vain oman kasvatuksen kannalta lupaavimmat kanit. Enzon ja Syran myin, koska ne eivät sopineet omiin jalostussuunnitelmiini ja näin pienillä tiloilla turhien kanien pitäminen ei oikein onnistu. Onneksi molemmat löysivät aivan mahtavat kodit. <3 Syra muuttaa siis ensi keskiviikkona leikatun luppapoitsun kaveriksi tähän pääkaupunkiseudulle.

Kasvatus tulee tulevaisuudessa keskittymään erityisesti viittakuviohin ja isabelloihin. Omat jalostuskanini tulevat tästä lähin olemaan pääasiassa väreiltään madagaskar viittoja, isabelloja ja isabella viittoja. Madagaskar jää siis hieman "sivummalle". Madagaskareita tulee tottakai syntymään, koska jalostuksessa on mukana madagaskar viittoja, mutta pelkkiä mada -yhdistelmiä ei enää synny. Tästä syystä Sindalta ei jäänyt edellisestä poikueesta madagaskar naarasta kotiin.

Omistuksessani on kuitenkin vielä kaksi madaa: Tinka ja sijoituksessa oleva Carmona. Tinkan olen päättänyt jättää jalostuksesta pois ja se saa jatkaa jo kivasti alkanutta esteuraansa. Tinka on kropaltaan vähemmän luppamainen, joten se sopii esteilyyn hyvin ja mikä tärkeintä se tykkää siitä. Nyt kesällä olisikin tarkoitus saada Tinkalle helpon klassit kokoon ja päästä kv'siin. Carmonalle tulen todennäköisesti tekemään yhden poikueen riippuen siitä millaiseksi tyttönen kasvaa. Siinä on kuitenkin se hyvä puoli, että se kantaa varmuudella sinistä, joten ulos on mahdollista saada isabellaa. Jossain hamassa tulevaisuudessa haaveilen yhtä hienoista isabella viittakuviosta jollaisia tämän hetkiset mada viitat ovat. 


Ainiin, ei Minyan poikueessa sitten ollutkaan isa viittaa. Toinen mada viitta on vain niin oudon sävyinen, että näytti karvattomana isabellalta. Ensi poikueita odotellessa, jos sieltä sitten syntyisi ensimmäinen isabella viitta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti