sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Vastauksia

Minkä värisistä kaneista pidät eniten?
- Isabella vk, madagaskar vk, ruskea otter ja ruskea vk

Onko luppakorvat ihania?
- En voi sanoa, että pitäisin kaikista luppakorvista, koska ranskanlupat tms. isommat lupat eivät ole oikein mieleen. Kääpiölupan pyöreä olemus miellyttää ja kauniisti laskeutuvat korvat sopivat mielestäni siihen kroppaan paremmin kuin pystyt.

Lempiruokasi?
- Ei ole mitään tiettyä, mutta sanotaan vaikka kanasalaatti ja lasagne.

Kaniesi herkkuruoka?
- Tuoreruoka yleisesti: porkkana, persilja, voikukat ja ihan perus ruoho.

Mitä meinaat lukion jälkeen?
- Eläinlääkis!

Ensimmäinen lemmikkisi?
Charlie<3 rip. 

Miksi kanit?
- Helpompihoitoisia kuin koirat, mutta niistä voi saada lähes yhtä hyvän seuralaisen kuin koirasta. Sopivankokoisia, ei liian pieniä, kuten hamsterit, gerbiilit tms. 

Oletko yhteydessä kasvattiesi uusiin omistajiin?
- Monien kanssa viestitellään, joidenkin useammin kuin toisten. Monesti myös kasvattien omistajat laittavat kuvia ja kuulumisia, mikä on kyllä mukavaa. :) Ja muutama kasvatin omistaja on ottanut yhteyttä myös seuraavaa kania hankittaessa. 

Miten ehdit koulun lisäksi harrastaa eläinten kanssa niin paljon?
- Jos tarkotat kaniharrastuksia, niin näyttelyitä on aika harvoin ja estekisat ovat joko näyttelyiden yhteydessä tai kesällä. Ja tänä keväänä minulla ei ole ollut kunnon koulua tammikuun jälkeen. 

Oletko koskaan katunut kanien hankintaa?
- En varsinaisesti. Toki välillä kun ei jaksaisi siivota tms., mutta aina kanilaan mennessä mieli muuttuu ja muistaa miksi kaneja on hankkinut. 

Onko sinulla lempikania?
- Kaikki kanit ovat omalla tavallaan ihania mussukoita, mutta ehkä tärkeimmät ovat ensimmäiset eli Della ja Dola. 

Lempikanirotu?
- Kääpiöluppa

Jos ei kania, niin mikä? Miksi?
- Koirat! Koirien kanssa voi harrastaa monipuolisesti ja niistä on kuitenkin enemmän seuraa kuin kaneista. 

Lempivuodenaika?
- Kevät

Miten saan vanhemmat suostumaan kaninostoon?
- Riippuu varmaan vanhemmista, mutta inttäminen ja kerjääminen tuskin auttaa. Kannattaa kertoa miksi haluaisi kanin ja todistaa jotenkin, että on valmis siitä myös huolehtimaan. Useat vanhemmat pelkäävät, että eläin jää lopulta heidän hoidettavakseen. Voisitte myös miettiä hoitokanin ottoa, jotta vanhemmat näkevät, että pystyt ja jaksat huolehtia kanista ja ennenkaikkea huomaat itse ovatko kanit sellaisia kun olet kuvitellut ja jaksatko huolehtia kanista. Jotkut kasvattajat saattavat antaa aikuisia kanejaan vähäksi aikaa hoitoon tai sitten jos jollain tutulla on kani, niin voisit kysyä sitä teille hoitoon. Meillä kanit ovat täysin minun vastuullani, minä hoidan, ruokin ja siivoan niiden häkit. 

Kun muutat pois kotoa, muuttavatko kanit mukanasi?
- Muuttavat

Kuvaile täydellinen kani, ulkonäkö ja luonne
- Tasapainoinen ja mukavaluonteinen naaras, ei puolustaisi häkkiä. Luonteeltaan reipas eikä säikkyisi tai stressaisi uusia asioita. Pyöreäkroppainen kluppa, jolla on kunnon korvakyhmyt ja ennekaikkea hyväasentoiset korvat. Väriltään isabella viittakuvio. 

Kuinka monta kania on liikaa?
- Riippuu hurjasti ihmisestä. Jollekin kaksi on liikaa, joillekin vasta 20. Kaneja on liikaa kun jokaiselle ei riitä kunnollista elinympäristöä ja ravintoa tai ajatus kanien jokapäiväisestä hoitamisesta tympii ja se stressaa.

Mitä pellettiä syötät kaneillesi? Miksi?
- Rabbit Royale + kaura. Yksinkertaisesti parhaaksi todettu, mahat ja turkit pysyvät kunnossa, heinänsyönti on riittävää ja massaa on sopivasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti