perjantai 30. joulukuuta 2011

vuosikatsaus 2011

Huominen on viimeinen päivä tätä vuotta 2011, joten nyt viimeistään on aika muistella tämän vuoden tapahtumia!

Della tammikuussa 2011
 • Aloitimme vuoden yhden kanin voimin, ja päätämme sen tilanteeseen, missä 9 kania asustelee tällä hetkellä kanilassa. Niistä tosin kolme muuttaa jossakin vaiheessa pois. Eli vuoden lopussa omia kaneja on kuusi. 
 • Kanila koki tänä vuonna suuren muodonmuutoksen. Häkit lisääntyivät ja järjestys muuttui useita kertoja. Alkuvuoden yhden häkin sijaan häkkejä löytyy nyt kanilasta kahdeksan.
 • Tänä vuonna aloitimme maaliskuussa näyttelyiden kiertämisen ja elokuussa esteilyn. Kokonaisuudessa taisimme käydä 11 näyttelyssä, joista ei nyt vielä sen suurempaa menestystä irronut. Joitakin kumia ja lkv-sijoituksia kuitenkin saatiin. Ensi vuonna jos pääsisimme PPK-sijoille asti. ;) Estekisoissa kohokohtia oli kaksi: Dellan voitto Vakkolassa ja lemmikkimessuilla molempina päivinä sijoittuminen: lauantaina kolmas ja sunnuntaina kuudes, sekä näiden myötä klassautuminen kv suoraan sekä mutkaan<3
 • Kasvatushaaveet saivat kunnolla tuulta purjeisiin tänä vuonna, kun hain joukon jatkoksi Ruotsista madagaskar- ja isabellanaaraat. Nyt kotona asustaa ihan kivan kokoinen joukkio jalostukseen soveltuvia kanityttöjä. :3 
 • Ensimmäinen poikueemme, yhdistelmästä Averell x Silverado's Xai-Xai, näki päivänvalon 13.12.2011. Tähän poikueeseen syntyi neljä poikasta, joista kaikki olivat naaraita ja väreiltään kaksi isabellaa ja kaksi madagaskaria. Toinen madagaskar jää kotiin asustelemaan ja toinen menee sijoitukseen. Pienempi isabella muuttaa lemmikkikotiin ja toinen etsii vielä sitä omaa rakastavaa kotia. (:
 • Tutustuin tänä vuonna ihaniin ihmisiin, joiden kanssa on kiva kierrellä näyttelyitä ja vaihdella kanikuulumisia. Toivottavasti ensi vuoden jälkeen ystävämäärä on lisääntynyt, koska ystäviä ei koskaan ole liikaa. <3
 • Ja tärkein: Kaikki kanit pysyivät koko vuoden terveinä eikä eläinlääkärireissuja tarvittu!
kotiin jäävä madagaskar poikanen, Enmy
 Ensi vuodeksi tavoitteita löytyy iso liuta, joten listataanpa niitä tähän siltä osin kuin muistan. :D
 • Ensimmäinen tavoite: Säästytään menetyksiltä ja eläinlääkärireissuilta! Kaikki kanit ovat elossa ja terveinä vielä loppuvuonnakin.
 • Tarkoitus on saada Dolan lapsoset maailmalle iloisina ja hyvinkäsiteltävinä kanikansalaisina. Madagaskar-poikasia on tarkoitus näyttelyttää, sekä ulkomuodossa, että peteissä.
 • Muutama poikuekin on suunniteltu ensi vuodeksi. Freya astutetaan jo 28.1, joten B-poikueemme syntyy toivottavasti helmikuun lopussa. Myöhemmin vuoden aikana poikueet syntyvät vielä Tinkalle, Enmylle ja sijoitustytöllemme. 
 • Yhdeksi tavoitteeksi voisi laittaa myös sen, että ainakin yksi viittakuvio-poikanen syntyisi vuonna 2012. Enmylle on ainakin toiveissa löytää isabella tai madagaskar vk uros ensi syksyksi... ;) 
 • Vuoden aikana Dola, Tinka, Freya ja Enmy saadaan rekisteröityä, sekä tyttösten kanssa kierrellään vielä jonkin verran ulkomuodoissa sekä tietysti peteissä!
 • Dellalle toivotaan klassauksia kv'istä ja mahdollisesti nousua vaikeaan..? Ainakin ulkokisoja olisi tarkoitus kierrellä..
Tähän vuosikatsauksen perään laitan vielä Dolan lapsosten kuulumisia. Tänään, kun poikaset pääsivät vapaaksi olohuoneeseen hyppelemään, niin huomasin poikasten luonteissa viimein joitakin eroja.

Poikanen nro. 1 eli isompi madagaskar on poikueen rohkein ja vilkkain. Se menee ensimmäisenä tutkimaan uusia paikkoja vetelee jo iloloikkia. <3 Ulkomuodollisesti ja väriltään tämä tyttönen on erittäin lupaavan oloinen.
Poikanen nro. 2, isompi isabella on poikueen unikeko. Väriltään parempi kuin poikanen nro. 4. Ei jaksa innostua uusista asioista heti, vaan mielummin on sylissä rapsutelteltavana ja vasta sitten lähtee tutkimaan paikkoja. Pusukone :3
Poikanen nro. 3 eli kotiin jäävä madagaskar poikanen on joukoin pienin. Sitkeä tyttö, joka haluaa saada tahtonsa läpi. Osoittaa mielipiteensä jo nyt varsin selkeästi. Utelias, mutta ei kuitenkaan yhtä rohkea kuin toinen madagaskar-poikanen. Ulkomuodoltaan kivan lyhyt-kroppainen ja väriltään kivan tumma.
Poikanen nro. 4 pienempi ja vaaleampi isabella. Vilkas ja utelias pikkutyttö. Väriltään vaalea ja huntu hiukan heikohko. Rungonmuodoltaan sirompi ja lyhyempi kuin toinen isabella. Yleensä ensimmäisten joukossa tutkimassa uusia asioita.

1
2
3
4

3 kommenttia:

 1. voi kun nuo poikaset kasvaa nopeesti. Ihastuin tuhon nelos poikaseen, aw :3

  Sulla kun on tuolla sivussa noita blogeja joita seuraat ni meidän vanha blogi on vielä joukossa "kaniinit", se ei oo siis enää käytössä:)

  VastaaPoista
 2. Joo vaihoin tonne, ton teijän uuden blogin osotteen. :)

  VastaaPoista
 3. Eikä, miten sloisia mukuloita :>! Täälläkin on yksi neloslapseen rakastunut X3. Toisaalta nuo kaikki ovat niin suloisia, että♥

  VastaaPoista